AANBOD VOOR DOCENTEN:
Drama in de klas Poppenspel Drama moet je doen Improviseren leren Specifieke workshops

Bijscholing & Advies (voor docenten)

Bijscholing en advies voor het basisonderwijs

Door mijn werkervaring als theaterconsulent bij steunpunt kunsteducatie FluXus Kunst in school [www.fluxus.nl] heb ik ruime ervaring op het gebied van, bij, én nascholing voor docenten binnen het basisonderwijs. Daarvoor heb ik een divers aanbod ontwikkeld.

- Drama moet je doen
- Dramaspelletjes in de klas
- Improvisatietechnieken in de klas
- Poppenspel (o.a. op mijn initiatief is de opleiding ‘de poppen aan het dansen’ opgestart, een post-HBO-opleiding voor docenten bij inHolland )
- Specifieke workshops in het kader van de Kinderboekenweek
- Ondersteuning en advies kunst en cultuur op school

Ik maak altijd de vertaalslag naar de klas en de groepsgrootte. Mijn ervaring is dat docenten het prettig vinden om direct met het geleerde in de klas aan de slag te kunnen gaan. Daarom bestaan mijn workshops en cursussen vooral uit het zelf ervaren en zelf spelen .Bovendien laat ik een pakketje achter waarin alle opdrachten en oefeningen terug te vinden zijn. Een docent kan er eenvoudig naar terug grijpen en zich laten inspireren om er in de klas mee aan de slag te gaan.

Advies en ondersteuning kunst en cultuur op school

Als consulent theater heb ik jarenlang advies gegeven over kunst en cultuur met doorlopende leerlijnen in het schoolwerkplan. Dankzij mijn uitgebreide netwerk kan ik bij heel specifieke vragen doorverwijzen naar de juiste persoon of instelling.

Ik heb jarenlange ervaring m.b.t. het kijken naar jeugdtheatervoorstellingen. Daardoor ben ik goed op de hoogte van alle ontwikkelingen en het enorme aanbod. Van daaruit kan ik gedegen adviezen geven,welke voorstellingen geschikt zijn voor welke doelgroep en op welke locatie. Daarnaast kan ik de icc-er ( interne cultuur coördinator) op school bijstaan met advies.