De Gele Ballon De kat die zes keer at Floddertje Spelen met maskers Spelen met doeken Improviseren Schoolprojecten Spelworkshop


Schoolbrede projecten

Het witte doek

In dit schoolbrede project kunnen diverse filmstijlen centraal staan: Disney sprookjes films, slapstick, detectives, een gangsterfilm,tekenfilms enz. In overleg is er van alles mogelijk. Per klas kan een film geadopteerd worden die als uitgangspunt dient. Of er kan gekozen worden voor meer variatie, wat zich goed leent om diverse speelstijlen aanbod te laten komen. Bij dit project kunnen diverse vakdocenten ingezet worden; specialisten op gebied van drama, dans, muziek en beeldende kunst.

De school een sprookjesboek

Sprookjes gaan over goed en slecht , mooi en lelijk, over volwassen worden, over een held zijn, over iets overwinnen, over archetypes en symbolen. In sprookjes kunnen kinderen zichzelf of de ander herkennen. Omdat sprookjes zoveel in zich hebben en prachtig geschreven zijn bied ik samen met dans- en muziekdocente Aga de Wit een project aan waarbij de hele school wordt omgetoverd in een sprookjesboek.

We starten het project met een introductiemiddag voor het hele schoolteam. Deze introductiemiddag duurt twee uur er komen diverse spelwerkvormen aanbod. Tevens wordt de aanpak in de klas besproken.