AANBOD VOOR DOCENTEN:
Drama in de klas Poppenspel Drama moet je doen Improviseren leren Specifieke workshops

Poppenspel workshop

Angela van de Kar is medeininitiator en docent  bij de Post HBOopleiding poppenspel in het basisonderwijs  InHolland Haarlem schooljaar 2010-2011 en 2011-2012

Spelen voor of samen met kinderen. Als je wilt kun je van alles tot leven wekken. In deze workshop of cursus leer ik je de basisvaardigheden van het poppenspel. Aan leerkrachten om er zelf mee aan de slag te gaan of aan de kinderen in de klas. Ik gebruik handpoppen,vingerpopjes en de meest uiteenlopende voorwerpen. Het is ongekend wat poppenspel kan opleveren als het wordt ingezet rondom een thema, denk bijvoorbeeld aan ridders en jonkvrouwen.

Deze workshop of cursus wordt op school gegeven. Er is een mogelijkheid om een speciaal hiervoor samengesteld boekje met spelsuggesties en informatie over poppenspel te ontvangen.

Reactie van een deelnemer:
"Onlangs heb ik via mijn school de cursus poppenspel gevolgd.
Ik ben geen kleuterjuf, heb ook de P.A. indertijd gedaan en heb dus weinig geleerd over het spelen met poppen of de poppenkast. Ik gebruik af en toe wel poppen om een boek na te spelen, daarvoor gebruik ik soms zelfgemaakte poppen. Angela, die de cursus gaf, leerde ons kleine groepje om met heel eenvoudige middelen, lang niet altijd een heuse poppenspelpop, een stukje op te voeren, bijvoorbeeld als inleiding op het bespreken van een probleem of als inleiding op een thema."