AANBOD OP MAAT
Improvisatietheater binnen organisaties Feestjes De Allerkleinsten

Improvisatietheater binnen organisaties?=?=?!
Spelaanbod op maat!
Een heldere kritische reflectie is het halve werk en de weg naar verandering en verbetering!

In samenwerking met ElsjeB Improvisatietheater[ www.elsjeb.nl] speel ik acts op maat. Ons werkgebied is zo divers als je maar kunt bedenken; variërend van het onderwijs, de kinderopvang, bewonersbijeenkomsten en psychiatrie tot gemeenten en bedrijven. Met onze werkwijze proberen we vanuit een ander perspectief verdieping te brengen in discussies, thema’s en tijdens studiedagen. Daarvoor passen we gevarieerde improvisatietechnieken toe. Niet zelden levert dat hilariteit maar ook herkenning op.

Uiteraard gaat er een overlegtraject vooraf waarin we vraag en verwachtingen op elkaar afstemmen.

Improvisatietheater
Interactief, op maat, en met humor.

Vorm A: twee acteurs spelen een voorstelling met suggesties uit het publiek. Er kan een kan een thema in worden verwerkt, het doel is lol. Variant: is scènes van twee acteurs als entre acts tijdens een thema of discussie avond.

Vorm B: twee acteurs en een trainer of facilitator (vanuit ons of door iemand intern) spelen scènes hoe het wel of niet moet met eventueel medewerking van het publiek. Dit is een mengeling van regietheater, forumtheater en rollenspel. Er wordt gebruik gemaakt van zowel realistisch spel als overdrijving. Doel is onderwerpen bespreekbaar maken, regels of gedragscodes afspreken, gesprekken oefenen,maar ook situaties inzichtelijk maken of ter discussie stellen middels de spiegel die spel geeft. Door onze manier van werken, doordirect in te gaan op wat we horen en waarnemen, worden barrières doorbroken en komt er ruimte voor de dialoog, een opening voor een gesprek.